Wij werken enkel op afspraak

Anesthesie

Anesthesie is een kunstmatige slaap in combinatie met pijnbestrijding. Dit is soms essentieel om comfort te geven om bepaalde handelingen te kunnen uitvoeren of heelkundige ingrepen te kunnen uitvoeren.

Dieren worden op voorhand onderzocht. Dit betekent dat we een indruk krijgen over hart, longen, pols, temperatuur en kleur slijmvliezen. Indien vereist wordt vooraf een hartonderzoek uitgevoerd of bloed controle. Standaard wordt een bloedonderzoek uitgevoerd boven een leeftijd van 8 jaar.

Eerst wordt een kalmeer middel toegediend. Afhankelijk van het diersoort en de aard van het dier gebeurt dit via een katheter in het bloedvat ofwel in de spier. Via een katheter kan ook pijnmedicatie toegediend worden en nadien vloeistof therapie of baxter. Maar ook de inductie anesthesie. Dit product werkt zeer kort, maar brengt het dier in een diepe slaap zodat er een tube in de luchtweg gestoken kan worden. Via deze tube kunnen narcose gassen en zuurstof worden toegediend om de kunstmatige slaap op gecontroleerde wijze te onderhouden. Tijdens de anesthesie houden we het dier warm en wordt de anesthesie op een monitor opgevolgd.

Alle diensten