Wij werken enkel op afspraak
Algemene verzorging van een hond
hond

Welke verzorging heeft een hond nodig?

Preventieve behandeling tegen parasieten, zoals wormen, teken, vlooien (we zullen deze verder bespreken in de rubriek “huidparasieten”). Er zijn niet alleen vervelende diertjes in België maar ook belangrijke reisziekten.

Sommige rassen vergen intensieve oogverzorging en zelfs oogcorrecties. Zie hiervoor rubriek oogpatiënten.

Tanden poetsen: jong geleerd is oud gedaan! Het is raadzaam deze gewoonte aan te leren bij de jonge hond. Een gewenningsperiode (poetsen met de vinger) is noodzakelijk vooraleer u met een tandenborstel in de muil zit. Zie ook rubriek tandverzorging.

Langharige honden hebben uiteraard meer verzorging nodig om hun pels te onderhouden. Dit betreft zowel de wasbeurten, kappersbeurten, het uitborstelen als voorkomen en behandelen van huidproblemen. Honden met huidallergieën eisen ook meer verzorging en wasbeurten. Het type van shampoo dat u dan dient te gebruiken, bespreekt u best met uw dierenarts. Let er ook op dat, na een wandeling door de sneeuw, de ‘ijsklitten’ goed worden verwijderd tussen de tenen.

Oren moeten in principe niet gereinigd worden tenzij in geval van oorontstekingen. In dat geval is het raadzaam om bij uw dierenarts langs te gaan opdat u het juiste geneesmiddel en reinigingsproduct zou gebruiken en de behandelingstermijn respecteert.

Meer
dierenweetjes