Wij werken enkel op afspraak

Spoedgevallen

Vaste klanten kunnen voor spoedgevallen ook tijdens of buiten de werkuren bij ons terecht.  Wij werken van maandag tot vrijdag uitsluitend NA AFSPRAAK, ook voor spoedgevallen (overdag of buiten de werkuren).  Wij dienen ons immers voor te bereiden op uw komst daar ook andere patiënten onze zorg nodig hebben.  Onze gebruikelijke bel uren zijn van 9-19 uur. Onze weekwachtdienst is dus van 19-9 uur. Hiervoor werken we ook geregeld samen met Vetemergency (www.vetemergency.be). Zij voorzien ook uitsluitend service na de werkuren.  U kan hen ook ‘s avonds rechtstreeks bereiken op 02 644 24 24.  Zij voorzien een verslag en desgevallend werken we samen in geval van operaties. Er worden altijd hogere tarieven gerekend voor spoedgevallen of voor de eigenaar dringende zaken die niet levensbedreigend zijn doch worden geëist, ook overdag.  Tussen 19-9uur gelden bijkomend ook avond- en nachttarieven.  Onze tarieflijst is beschikbaar in de informatie brochure in de wachtzaal.   Bezoek de contactpagina om ons op te bellen.

Om ervoor te zorgen dat u bij noodgevallen op feestdagen en tijdens het weekend verder geholpen kan worden, zijn wij aangesloten bij wachtdienst regio Antwerpen Noord en Antwerpen Rupelstreek.  Wij vervullen ook onze rol in deze wachtdienst.  Op deze dagen, waarop wijzelf niet beschikbaar zijn, wordt ons telefoonnummer automatisch doorgeschakeld naar de 2 dichtsbijzijnde dierenartsen van wacht. Deze dierenarts zal ons na de consultatie een verslag bezorgen, zodat wij uw patient naderhand verder kunnen blijven opvolgen.

Als wij zelf van wacht zijn, wordt voor spoedgevallen steeds afgesproken op de praktijk in Wilrijk. Enkel op die manier kunnen wij maximaal beschikbaar zijn voor alle mogelijke  noodoproepen binnen de (grote) wachtdienstregio.  Bovendien hebben wij op de praktijk een veel uitgebreidere infrastructuur ter beschikking om uw dier te helpen. Huisbezoeken zijn tijdens wachtdienstweekends hierdoor niet mogelijk. Er zal steeds telefonisch geïnformeerd worden naar de gebruikelijke dierenarts.  Indien die persoon geen lid is van de wachtdienst, zal altijd gevraagd worden, eerst contact op te nemen met uw vertrouwenspersoon.  Niet elke dierenarts is immers aangesloten als lid bij onze wachtdienst.  Mogen we rekenen op uw begrip?

Ook werken we in het weekend samen met Vetemergency (www.vetemergency.be) op het nummer 02 644 24 24, zodat u ook dag en nacht door hen geholpen kan worden. Zij voorzien diensten extra buiten onze werk uren en kunnen samen werken met ons, met de wachtdienst en met spoedklinieken in functie van de spoedeisende zorg voor uw huisdier.

Voor spoedgevallen of snel vorderende symptomen, is het nodig om de hierboven beschreven instructies te volgen en steeds te bellen, maar niet zinvol om mails te sturen.  

Contact

Adres

Jules Moretuslei 171
2610 Wilrijk

Maandag t.e.m vrijdag
van 9u00 tot 19u00

Adres

Jules Moretuslei 171
2610 Wilrijk

Maandag t.e.m vrijdag
van 9u00 tot 19u00