Wij werken enkel op afspraak
Welke voeding moet ik mijn pup geven?
voeding

Er zijn verschillende mogelijkheden: ofwel geeft u droogvoeding, blikvoeding, halfvochtige voeding of zelf klaar gemaakte voeding. Het voordeel van de eerste drie, is dat het kant en klare voeding betreft die goed is uitgebalanceerd. Het voordeel aan droge voeding is dat deze vaak in verhouding goedkoper is, de tanden het beste in conditie houdt en in de zomer geen vliegen aantrekt. 

Indien uw dier de voeding graag eet en geen problemen zoals braken, diarree, gewichtsafname ondervindt van de voeding, blijft u best bij dezelfde voeding. Afwisselen van voeding verhoogt de kans even op maag- en darmstoornissen.

Let erop dat u de geschikte voeding geeft per leeftijdscategorie. Bij grotere rassen is het raadzaam om vroeger over te schakelen op van puppy op junior voeding en van junior voeding op volwassen voeding. De hoeveelheid voeding is afhankelijk van het merk en staat in gewichtstabellen op de verpakking vermeld. Let er wel op dat het steeds om gemiddelde waarden gaat. U vraagt daarover best advies bij uw dierenarts. Neem eventueel uw verpakking mee bij de eerste consultatie.

De frequentie van voederen neemt af met de leeftijd. Tot twee maanden ouderdom, geeft u best vier maal daags eten, tussen twee en vier maanden drie maal daags, van vier tot acht maanden twee maal daags en nadien één tot twee maal daags. In functie van het ras, en bepaalde aandoeningen kan het soms nodig zijn van deze richtlijnen af te wijken .

Let er ook op dat u uw hond later regelmatig weegt. Het percentage zwaarlijvige dieren neemt toe. Obese dieren hebben een hoger risico op aandoeningen van het hart, suikerziekte, orthopedische klachten en lopen meer risico bij anesthesie. Indien u uw dier laat castreren of steriliseren, geef dan nadien 25% minder eten.

Indien u zelfbereide voeding voorschotelt aan uw lievelingsdier, let er dan op dat u zowel eiwitten, vetten, vitaminen en vezelbronnen voorziet. 

Geef uw dieren liefst geen resten van tafel extra, ook geen snoepgoed, beenderen , buffelhuid en ongekookt varkensvlees en orgaanvlees. Deze zaken kunnen één van de volgende problemen tot gevolg hebben; obesitas, (soms bloederige) diarree, braken, verstoppingen of parasitaire infecties.

Meer
dierenweetjes